Konfigurowanie obszaru roboczego dla użytkowników zewnętrznych
Podobnie jak Pracownicy, Użytkownicy zewnętrzni mogą pracować w różnych Obszary robocze, do których przyznano im dostęp.
Obowiązują następujące zasady:
- Domyślnie wszyscy użytkownicy zewnętrzni pracują w podstawowym obszarze roboczym.
- Jeśli użytkownikowi zewnętrznemu przyznano dostęp do innego obszaru roboczego i ustawiono go jako domyślny zamiast podstawowego obszaru roboczego, użytkownik będzie pracować w tym innym obszarze roboczym. Nie zobaczy pozycji menu umożliwiającej wybór obszaru roboczego (ikony rakiety) i nie będzie mógł przełączyć się na podstawowy obszar roboczy.
Ustawianie domyślnego obszaru roboczego dla użytkownika zewnętrznego
Istnieją trzy sposoby ustawienia obszaru roboczego, który użytkownik będzie widzieć po zalogowaniu się do Planfix: 1. W karcie użytkownika zewnętrznego (kontaktu) wybierz obszar roboczy w odpowiedniej sekcji:
2. Ustaw obszar roboczy jako domyślny jednocześnie dla listy kontaktów:
3. Podczas tworzenia lub edytowania obszaru roboczego ustaw go jako domyślny obszar roboczy dla wszystkich kontaktów, które mają do niego dostęp:
Ważne: ta metoda ustawia obszar roboczy we wszystkich kartach kontaktów mających dostęp do Planfix oraz we wszystkich szablonach kontaktów i firm, dzięki czemu kolejne kontakty utworzone na podstawie szablonu będą miały automatycznie ustawiony ten obszar roboczy jako domyślny. Wartości ustawione w ten sposób można później zmienić za pomocą dowolnej z trzech opisanych wyżej metod.