Dostęp do obszaru roboczego
Administratorzy konta mogą konfigurować dostęp do dowolnego obszaru roboczego. Uprawnieniami można zarządzać w obszarze roboczym lub podczas jego tworzenia albo edycji:
Kliknięcie tego pola otwiera standardowy interfejs Planfix do ustawiania uprawnień dostępu do obiektu:
Umożliwia on konfigurowanie dostępu do obszaru roboczego zarówno dla pracowników, jak i klientów ( kontaktów z dostępem do Planfix).
Szybkie ustawianie obszaru roboczego jako domyślnego
Poniżej ustawienia Dostęp do obszaru roboczego znajdują się dwa odnośniki umożliwiające szybkie ustawienie domyślnego obszaru roboczego:
Za ich pomocą można jednym kliknięciem ustawić bieżący obszar roboczy jako domyślny dla wybranej grupy użytkowników. Więcej informacji:
- Obszar roboczy zostanie wpisany w odpowiednim polu na karcie pracownika lub kontaktu z dostępem do Planfix. Można go tam zmienić ręcznie albo przejść do innego obszaru roboczego i kliknąć jeden z dwóch odnośników służących do ustawiania obszaru jako domyślnego.
- Po ustawieniu domyślnego obszaru roboczego dla wszystkich kontaktów z dostępem zostanie on również ustawiony we wszystkich szablonach kontaktów i firm. Dzięki temu przyszłe kontakty utworzone w firmie automatycznie otrzymają ten sam domyślny obszar roboczy.
Ważne
- Dostęp przyznany do obszaru roboczego określa tylko, którzy użytkownicy widzą go na swojej liście obszarów roboczych. Dane widoczne dla konkretnych użytkowników w obszarze roboczym są określane przez ich uprawnienia.
- Możesz odebrać kontaktom z dostępem do Planfix dostęp do podstawowego obszaru roboczego. Możesz to zrobić również w przypadku pracowników, jeśli podstawowy obszar roboczy nie został ustawiony jako ich domyślny.