Propojení účtů
Jednou z výhod Planfixu je možnost propojit různé účty. To umožňuje několik věcí. Například propojení účtů je užitečné pro vrcholové manažery skupin více společností, kteří mohou používat jeden účet ke sledování práce vykonávané v různých společnostech. Tito manažeři mohou v jednom účtu zobrazovat různé projekty a úkoly, které se ve skutečnosti dějí v samostatných účtech různých společností ve skupině.
Propojení účtů je také užitečné pro freelancery. Freelancer může používat jeden účet pro veškerou svou práci, zatímco každý z jeho klientů pracuje ve svém vlastním účtu. Pomocí propojení účtů může freelancer pracovat s více klienty, aniž by se musel přihlašovat do každého klientova samostatného účtu.
Tým Planfixu používá propojení účtů při řešení Support requests: uživatelé nám přidělují úkoly ze svých účtů a my je zpracováváme ve svém vlastním účtu.
Důležité: propojení účtů nesynchronizuje data mezi účty. Metoda propojení účtů, kterou používáme, znamená, že se v propojeném účtu objeví pouze ty úkoly a akce (komentáře), o kterých byl informován zadavatel. Pokud prostě vytvoříte propojení mezi dvěma účty, neznamená to, že se všechny úkoly z jednoho účtu automaticky objeví v druhém. Znamená to však, že jakmile dojde v úkolu v propojeném účtu k nové akci a vy jste na seznamu těch, kteří mají být upozorněni, kopie úkolu se objeví ve vašem hlavním účtu. Tímto způsobem se do vašeho hlavního účtu dostanou úkoly, na kterých se pracuje.
Výsledek 1: Můžete komunikovat se svými spolupracovníky v úkolu, aniž byste se museli obávat odesílání upozornění klientům nebo dodavatelům z externích účtů. Tito ostatní uživatelé v jejich účtu neuvidí vaše komentáře. Jednoduchá analogie je e‑mailová konverzace: pokud je někdo v vlákně e‑mailu, ale vy ho vynecháte ze své odpovědi, vypadne z konverzace.
Výsledek 2: Pokud je úkol propojen s jiným účtem, na úkol se aplikují přístupová práva toho druhého účtu. Následně bude tato informace kromě uživatele, kterého jste upozornili, dostupná i jejich manažerům a administrátorům jejich účtu, stejně jako dalším uživatelům, kterým je v účtu daného uživatele udělen přístup k tomuto úkolu. Všichni tito uživatelé však uvidí pouze ty akce (komentáře), ve kterých byl uživatel z jejich účtu upozorněn.
Výsledek 3: I když máte přímý přístup k propojeným účtům, měli byste pracovat — vytvářet úkoly, psát komentáře apod. — ve svém hlavním účtu. To je jediný způsob, jak zajistit, aby váš hlavní účet obsahoval nejaktuálnější informace.
- Režimy propojení účtů a omezení
- Jak propojit stávající účty
- Používání propojených účtů
- Odstranění odkazu na účet
Důležité
- Při synchronizaci účtů se projekty nesynchronizují. Planfix však automaticky přiřadí nové úkoly podle názvu projektu. Pokud hlavní účet již obsahuje projekt, jehož název přesně odpovídá názvu projektu v účtu, odkud úkol pochází, bude úkol automaticky umístěn do tohoto projektu. Pokud nenajde žádný odpovídající projekt, úkol bude vytvořen bez projektu.
- Pokud komunikujete s uživatelem z jiného účtu a smažete svůj komentář, bude smazán i v jejich účtu. To pomůže, pokud omylem odešlete nedokončenou zprávu nebo zprávu špatné osobě.