Kontakty Google
Můžete synchronizovat své contacts z Google Contacts do Planfixu.
Synchronizace funguje obousměrně: vaše kontakty jsou přenášeny z Planfixu do Google a naopak. Všechny změny provedené v datech kontaktu jsou synchronizovány stejným způsobem.
Následující pole kontaktu jsou synchronizována:
- Celé jméno
- Telefon
- Pohlaví
- Datum narození
- Další informace
- Pozice
- Adresa
- Skype
- Společnost (organization v Google)
- Webová stránka
Jak integrace funguje
- Vytvořte nový seznam kontaktů:
- Po vytvoření seznamu přejděte do nastavení integrace a klikněte na tlačítko Synchronizovat. Seznam můžete také synchronizovat při jeho úpravě:
- Vyberte účet, se kterým chcete synchronizovat:
- Poté se kontakty z tohoto seznamu objeví ve vašich Google Contacts jako samostatná skupina se stejným názvem jako filtr v Planfixu:
Specifika integrace
- Maximální počet kontaktů, které můžete mít v Google Contacts, je 25 000.
- Integrace Google Contacts je dostupná pouze pro placené a prémiové tarify.
- Aktivační odkaz pro povolení synchronizace najdete v libovolném seznamu v sekci Kontakty, stejně jako v Plánovač, v seznamech, které zobrazují kontakty. Odkaz je dostupný v existujících filtrech; integraci nelze povolit při vytváření filtru.
- Synchronizaci může povolit pouze uživatel, který filtr vytvořil.
- Zaměstnanci mohou synchronizovat pouze kontakty, ke kterým mají v Planfixu přístup.
- Změny provedené v Google Contacts se automaticky projeví v Planfixu do hodiny. Seznam můžete kdykoliv ručně synchronizovat v Planfixu kliknutím na tlačítko pro ruční synchronizaci:
- Smazání kontaktu v Google Contacts jej nesmaže v Planfixu. Pokud potřebujete kontakt z Planfixu odstranit, musíte to udělat v Planfixu. To je zajištěno, aby nedošlo k nechtěnému (nebo úmyslnému) smazání kontaktů v Planfixu.
- Nastavení Automatická zpětná synchronizace umožňuje přepínat mezi obousměrnou a jednosměrnou synchronizací. Jednosměrná synchronizace znamená, že data se synchronizují pouze z Planfixu do Google Contacts.