Skip to content

Tworzenie i usuwanie konta

Możesz utworzyć konto Planfix dla swojego zespołu lub firmy na stronie Planfix. Konto tworzy jedna osoba, która zostaje głównym administratorem konta. Główny administrator konta może zapraszać innych użytkowników, dodając ich jako pracowników w sekcji Firma. W razie potrzeby można zmienić głównego administratora konta.

Zamrażanie konta

Jeśli przez 30 dni nie będzie żadnej aktywności, na przykład dodawania nowych zadań lub działań, Planfix automatycznie zamrozi konto. Na tydzień przed zamrożeniem główny administrator konta otrzyma ostrzeżenie i sugestię, aby wykazać aktywność na koncie, jeśli jest ono nadal potrzebne.

Konto nie zostanie zamrożone, jeśli:

  • Jest to wersja próbna;
  • Konto jest płatne.

Na przykład, jeśli nie zalogujesz się na konto przez 30 dni, zostanie ono zamrożone dopiero po upływie okresu opłaconego planu.

Zamrożone konto można odmrozić w ciągu 30 dni od jego zamrożenia. Ta opcja jest dostępna tylko dla głównego administratora konta.

Usuwanie konta

Konto można usunąć, zamrażając je ręcznie. Tylko główny administrator konta może wykonać tę czynność w sekcji Zarządzanie kontem — Bezpieczeństwo konta — Usuń konto.

Po zamrożeniu konta nikt nie może z niego korzystać. Następnie konto zostanie usunięte zgodnie z procedurą automatycznego usuwania.

Automatyczne usuwanie konta

Przypomnienie: Planfix automatycznie zamrozi konto, jeśli przez 30 dni nie będzie żadnej aktywności, na przykład dodawania nowych zadań lub działań.

Od tego momentu — niezależnie od tego, czy konto zostało zamrożone ręcznie, czy automatycznie — rozpoczyna się odliczanie do fizycznego usunięcia konta:

  • 30 dni w przypadku kont próbnych, dla których nie wybrano żadnego planu.
  • 90 dni — jeśli na koncie wybrano dowolny płatny plan.

Od momentu dezaktywacji konta do jego fizycznego usunięcia upływa:

  • 60 dni — w przypadku kont próbnych, dla których nie wybrano żadnego planu.
  • 120 dni — jeśli na koncie wybrano dowolny płatny plan.

W trakcie procesu usuwania główny administrator konta otrzyma z wyprzedzeniem kilka wiadomości e-mail z ostrzeżeniami:

  • Wiadomość e-mail o zbliżającym się zamrożeniu konta (po trzech tygodniach braku aktywności).
  • Wiadomość e-mail o zamrożeniu konta (po 30 dniach braku aktywności).
  • Wiadomość e-mail o zbliżającym się usunięciu konta (na tydzień przed usunięciem).
  • Wiadomość e-mail o usunięciu konta z linkiem do pobrania wszystkich danych i plików z konta (po 60 dniach braku aktywności).

Ważne

Usunięcie konta jest procesem fizycznym i od tego momentu pełne odzyskanie danych jest niemożliwe.

Przydatne linki


Przejdź do