Různé způsoby propojení vykonavatelů
V dodatečném nastavení úkolu můžete vybrat způsob přiřazení vykonavatelů:
- Tento úkol má více vykonavatelů. Toto je výchozí volba, kdy jsou vykonavatelé úkolu všichni uživatelé přidaní do pole Vykonavatel.
- Podúkol pro každého vykonavatele. Pro každého vykonavatele zadaného v poli Vykonavatel (nebo pro každého člena skupiny přidané do pole) se vytvoří samostatný podúkol. Každý vykonavatel bude jediným vykonavatelem svého úkolu ( více).
- Položka checklistu pro každého vykonavatele. Pro každého vykonavatele zadaného v poli Vykonavatel (nebo pro každého člena skupiny přidané do pole) se přidá položka checklistu. Každý vykonavatel bude vykonavatelem své vlastní položky checklistu. Položku checklistu může označit za splněnou pouze její vykonavatel; tato možnost nebude dostupná ostatním vykonavatelům úkolu. To se hodí např. pro seznámení zaměstnanců s instrukcemi nebo jinými důležitými informacemi.
- Vykonavatelé nastavováni postupně. Tato volba rozděluje úkoly rovnoměrně mezi několik vykonavatelů, což je obzvlášť užitečné pro obchodní oddělení nebo podpůrné týmy. Pokud seznam vykonavatelů obsahuje více uživatelů, Planfix náhodně vybere prvního uživatele, bez ohledu na pořadí v seznamu.
- Rozbalit skupiny na jednotlivé vykonavatele.. Tato volba rozbalí skupinu na pojmenovaný seznam vykonavatelů. Často se používá pro průzkumy nebo seznámení zaměstnanců s pracovními instrukcemi.
- Prvním uživatelem, který přijme, se stane vykonavatel a ostatní zůstanou účastníky. Logika této volby vstupuje v platnost při přijetí úkolu. Tato volba se používá pro nastavení soutěžního přebírání úkolů pro obchodní týmy, podpůrné týmy apod. Podstata je v tom, že prvním, kdo přijme nový úkol (požadavek, lead atd.), bude zodpovědný za jeho dokončení.
- Prvním uživatelem, který přijme, se stane vykonavatel a ostatní budou z úkolu odstraněni. Tato možnost může být použita ve stejných případech jako předchozí volba, ale její logika je mírně odlišná. V předchozí volbě ostatní vykonavatelé zůstanou v úkolu jako Účastníci a budou mít přístup k úkolu. U této volby v úkolu nezůstanou a přístup k němu nemají.
Důležité
- Všechny tyto možnosti používají pouze uživatele, které přidáte do pole Vykonavatel.
- Plná škála možností přiřazení je k dispozici pouze při vytváření úkolu.