Mazání položek adresáře
Položky adresáře lze smazat pomocí speciálního tlačítka v kartě položky. Položky adresáře a skupiny položek lze také smazat tak, že zaškrtnete políčka vedle nich a poté kliknete na tlačítko Smazat.
Koš
Každý adresář má koš, který obsahuje smazané položky a skupiny. V koši můžete vidět datum smazání položky a zaměstnance, který ji smazal. Administrátoři účtu mohou v koši položky obnovit nebo trvale smazat:
Důležité
- Při smazání položky adresáře (tj. přesunutí do koše) je položka odstraněna ze všech nastavitelné pole úkolů|custom fields. V důsledku toho budou ztraceny všechny odkazy této položky adresáře na ostatní objekty (např. úkoly, kontakty, projekty apod.), kde byla položka použita. Obnovení položky neobnoví tyto odkazy. Proto doporučujeme nemazat položky, které byly dříve použity v jiných objektech Planfixu, ale místo toho je archivovat.
- Položka adresáře, která byla smazána a nachází se v koši, si ponechává stejná oprávnění, jaká měla při smazání. Při obnovení položky z koše jsou tato oprávnění obnovena. Pokud byla mezitím změněna oprávnění ke skupině, ve které se položka nacházela, tyto změny se po obnovení položky automaticky neuplatní.
- Smazáním skupiny adresáře budou všechny její položky přesunuty do koše.
- Smazáním skupiny z koše se odstraní všechny položky v této skupině.