Sloučení kontaktů
Sloučení více kontaktů
Kontakty lze podle potřeby sloučit. K tomu musíte v jakémkoli seznamu vybrat požadované kontakty a v nabídce operací kliknout na Sloučit:
Dále:
- Planfix se pokusí tam, kde to bude možné, sloučit data v polích kontaktu. Například jména kontaktů nebudou zkombinována do jednoho pole Jméno, ale všechna telefonní čísla a e‑maily z karet kontaktů budou přidány do sloučeného kontaktu.
- Nový sloučený kontakt nahradí původní kontakty ve všech úkolech, kde měly jakoukoli roli.
Uživatel může kontakty sloučit pouze v případě, že má právo tyto kontakty upravovat.
Sloučení kontaktu a zaměstnance
Chcete‑li sloučit employee a kontakt, přejděte na kartu kontaktu a zahajte postup sloučení:
Dále:
- Z kontaktu na zaměstnance jsou přeneseny pouze e‑maily, telefonní čísla a akce související s úkoly, s výjimkou souborů a datových tagů.
- Všechna pole zaměstnance mají přednost před poli kontaktu a nikdy nejsou přepsána.
- Po sloučení kontakt zmizí.
- Pokud se kontakt účastnil úkolů, zaměstnanec se stane účastníkem.
- Pole kontaktu se do zaměstnance nepřenášejí a zanikají. Zároveň v polích úkolů, ve kterých je kontakt nastaven jako hodnota, jej nahradí zaměstnanec, pokud typ pole může obsahovat zaměstnance.