Skip to content

Synchronizace seznamů Plánovače

Synchronizace je režim, při kterém změna podmínek v jednom seznamu v aktuálním planner způsobí změny podmínek i v ostatních seznamech. Například pokud změníte den v kalendářním seznamu. Při zapnuté synchronizaci se ostatní kalendářní seznamy v aktuálním Plánovači automaticky přepnou na stejný den.

  • Režim synchronizace lze zapnout kliknutím na název Plánovače:

a33vxi.png

  • Pokud je seznam, který nechcete synchronizovat, můžete synchronizaci pro konkrétní seznam vypnout kliknutím na ikonu "Zámek":

GAXONs.png

Jak synchronizace funguje

Synchronizují se pouze změny filtrů v seznamu úkolů. Když upravíte seznam, tyto změny se automaticky aplikují na ostatní synchronizované seznamy ve stejném Plánovači.

Následující parametry výběru úkolů se synchronizují:

  • přidání nové podmínky
  • změna typu podmínky
  • upravování operátoru podmínky
  • změna hodnoty podmínky
  • odstranění podmínky

V kartách úkolů a v menu karty úkolu se synchronizuje:

  • přidávání polí a operací
  • upravování polí a operací
  • odstraňování polí a operací

Důležité: Celá karta úkolu se nesynchronizuje. Nelze nastavit vzhled karty úkolu v jednom seznamu a tyto nastavení přenést do jiného seznamu pomocí synchronizace.

Praktické využití

  • Při řízení týmových úkolů
    • Představte si, že jste projektový manažer a používáte Plánovač s několika seznamy: jeden pro přehled všech úkolů, další pro úkoly konkrétního týmu a třetí — kalendářní zobrazení pro denní plánování. Nemusíte tuto změnu aplikovat manuálně v každém seznamu, pokud upravíte podmínku filtru (např. vyberete konkrétní datum). Díky synchronizaci se jakékoli změny filtrů provedené v jednom seznamu automaticky projeví i v ostatních seznamech. To znamená, že okamžitě uvidíte úkoly pro vybrané datum ve všech relevantních seznamech — ušetříte čas oproti nastavování každého zvlášť.
  • Pokud pracujete na několika projektech současně
    • Pokud spravujete několik Projektů a máte vytvořen seznam úkolů pro každý z nich, můžete chtít zaměřit pozornost pouze na jeden projekt. V takovém případě stačí do seznamu přidat filtr "Project". Díky synchronizaci se všechny ostatní synchronizované seznamy automaticky aktualizují a zobrazí úkoly ze stejného projektu.
  • Pro osobní plánování
    • Pokud máte více seznamů pro osobní úkoly — jeden pro pracovní záležitosti, další pro soukromé věci a třetí pro schůzky a události — synchronizace vám ušetří nutnost aplikovat stejné filtry v každém seznamu zvlášť. Pokud v kalendářním zobrazení přidáte filtr podle data, úkoly pro dané datum se automaticky objeví ve všech synchronizovaných seznamech.

Důležité poznámky

  • Synchronizují se pouze podmínky filtrů a nastavení karty úkolu.
  • Řazení, seskupování, logika filtrů a nastavení barev se nesynchronizují.

Synchronizace vám pomůže ušetřit čas a minimalizovat chyby při správě více seznamů úkolů.


Přejít na